John Ronald Raoul Tolkien

Eller som vi kjenner ham, forfatteren av Ringenes Herre, Hobbiten, Silmarillion, Egil bonde fra heim, rundtomrask og skaperen av en hel verden inkludert dets språk.

Hvem var egentlig Tolkien? Forfatteren vokste opp i England, og var for all del opptatt av språk. Han ble forbløffet og begeistret av gammel Engelsk som ble et viktig språk når alvsk i Midgard skulle settes sammen.

Tolkien var ikke den som kastet seg hodestups rett ut i krigen, han dro først tilbake til Oxford og jobbet seg frem til en toppkarakter i sine studier i Juni 1995. På dette tidspnktet jobbet han også med sine egne språk, spesielt Qenya, somhar fått stor inflytelse av Finsk, men det var fortsatt noe som manglet.

Tolkien bestemte seg etter hvert for at Franskmennene ikke ville bryte rett ut i krig, and og Edith giftet seg i Warwick den 22 Mars 1916.

Alikevell ble han sendt til vestfronten, men etter bare fire måneder ble han syk og måtte sendes hjem da hadde vi alt nådd November måned. I Birmingham ble han liggende på sykehus i en måned før han kom hjem til Edith ved Edith ved Great Haywood i Staffordshire rundt juletider.

Nå som han var på bena igjen fortsatte han å utvikkle sit midgard. Boken Silmarillion var under verk. Hvorav historier om alver og gnomer, fortellingen om Beren og Luthien og hvordan verden skaptes ble til.

Reklamer
Published in: on august 13, 2007 at 10:28 am  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://silverflute.wordpress.com/2007/08/13/john-ronald-raoul-tolkien/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLegg igjen en kommentar

  1. Flott, men det er en tydelig feil, årstallet du nevner må være feil.

  2. As a former employee of Mr. Trujillo, and having watched his career, I can truly say to Telstra, and its personnel, “Good luck!” Click http://tu2s.in/searchll100830


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: